De tuin bij je woning moet een plek zijn om je heerlijk te kunnen ontspannen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om je tuin op de juiste manier in te delen. Je wil voorkomen dat de tuin te druk wordt, maar de tuin moet ook een gezellige, sfeervolle uitstraling hebben. Een combinatie van een gazon, verschillende planten en struiken maken de tuin tot een perfecte plek!

Tip: zorg er altijd voor dat er op ieder moment van het jaar iets in bloei staat. Dit geeft je tuin door het jaar heen een vrolijke uitstraling, zelfs als het in de herfst- en wintermaanden regent of sneeuwt! Op internet vind je meer informatie over verschillende planten en struiken en hun bloeiperiode.

Vrolijke kleuren met elkaar combineren

Je kunt je tuin op verschillende manieren indelen. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende bloemen in de tuin hebt! Met bloemen kun je de tuin een vrolijke uitstraling geven en daarbij verschillende insecten naar je tuin trekken. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige, paarse vlinderstruik. Zoals de naam van deze struik al doet vermoeden, trekt een vlinderstruik vlinders aan. Wat is er gezelliger dan de dwarrelende vlinders in combinatie met de diepe paarse kleur van deze struik? Naast de vlinderstruik zijn er nog tal van andere planten en struiken die insecten aantrekken.

Op internet vind je meer informatie over de kleuren van planten en struiken, de bloeiperiode en de levensduur van een plant. Sommige planten zijn bijvoorbeeld bedoeld om een seizoen te gebruiken, terwijl andere planten meerjarig zijn. Het is zonde als je ieder jaar nieuwe planten in de tuin moet poten. Zorg er ook voor dat je het terras of balkon van een paar potten met planten voorziet!

Geef je kinderen voldoende speelruimte

Waar de tuin voor jou een plek moet zijn om te kunnen ontspannen, moet de tuin dit ook voor je kinderen zijn. Zorg er om deze reden voor dat je de kinderen voldoende ruimte biedt om te voetballen, lekker te rennen, enzovoorts. Een gazon kan hierbij helpen! Ook voor huisdieren is er niets fijner dan een groot gazon achter je woning. Bij het aanleggen van een gazon kun je kiezen voor grasmatten of het zaaien van gras. Het zaaien van gras heeft het nadeel dat het gazon vaak niet direct sluitend is. De kale plekken moeten zodoende opnieuw gezaaid worden.

Op het gazon kun je verschillende elementen plaatsen, om het kale van het gazon te breken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tuinbeeld, een klein rozenperkje of een zwembad! Een zwembad plaatsen hoeft tegenwoordig helemaal niet zo duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een opblaasbaar zwembad. Deze plaats je in de zomer op het gazon en haal je rond de herfst weer naar binnen. Houd er wel rekening mee dat het gazon onder het zwembad dood zal gaan in de zomermaanden. Je kunt er zodoende ook voor kiezen om het zwembad in te laten graven. Er zijn op internet verschillende webwinkels te vinden die complete zwembaden aanbieden voor particulier gebruik in de tuin.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail