https://www.samenmethaust.nl/heerlijk-genieten
http://www.floorfriendly.nl/home.php
http://www.lassie.nl/

Tip: Deze risotto is ook heel smakelijk met andere wintergroenten. Vervang de boerenkool bijvoorbeeld door dunne reepjes groene kool, blokjes knolselderij of pastinaak.


Hi_Lassie_RECEPT287_Boerenkool-linzenrisotto_gegrilde_portobello

Hi_090_Lassie_Zilvervliesrijst_Linzen-2Benodigdheden:
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 grote ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 300 g panklare boerenkool
• 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen
• 450 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een tablet)
• 4 portobello‘s
• 2 eetlepels balsamico-azijn
• 75 g Parmezaanse kaas (stukje)
• 25 g boter

 

Hoe bereid ik het?
1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
2. Schep dan de Zilvervliesrijst + Linzen erdoor en bak 2 -3 minuten tot de rijstkorrels en de linzen rondom glanzen. Schenk de bouillon erbij en kook de rijstmix op matig hoog vuur afgedekt in 8 minuten gaar. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan.
3. Snijd de portobello ’s in plakken en meng ze in een diep bord met de balsamico-azijn en 2 eetlepels olijfolie. Rooster de plakken portobello in een hete grillpan in 3-4 minuten mooi bruin, laat het vocht verdampen.
4. Schaaf 25 g Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en rasp de rest op een grove rasp. Roer de boter met de geraspte kaas door de risotto.
5. Schep de boerenkool-linzenrisotto in warme diepe borden en verdeel de portobello’s erover. Garneer met de plakjes Parmezaanse kaas.

Bevat p.p: 525 kcal, 23 g eiwit, 23 g vet waarvan 9 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail