http://www.prostairs.nl/nl/home/
http://www.xenos.nl/

Martine de Jong, interieurstylist bij Jonge Boomen en docent aan Academie Artemis, deelt haar moodboard.

Een nieuw jaar, een nieuw huis of een nieuw jaargetijde vragen om snelle sfeermakers. Met authentieke voorwerpen en originele vondsten zit je er dan al snel warmpjes bij. Zo maak je ook meteen een interieur statement.

Hi_DSC_2081Hi_Detail2Hi_Detail1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metalen
Koper is een materiaal en kleur die we al zagen in 2015 en blijft in 2016. Maar ook andere metalen, zoals messing en brons gaan we meer zien in de Nederlandse interieurs.

Matte verf
Hoogglans maakt plaats voor extra matte verf. Op houtwerk, maar vooral ook op muren doet matte verf het heel goed. En dan natuurlijk een statement maken met een mooie warme kleur of combinatie van kleuren.

Combinatie van materialen
Niet echt een nieuwe trend, maar blijft leuk: mixen van materialen: hout, glas, metaal en keramiek in mooie poederige kleuren.

Hi_DSC_1964Hi_DSC_1974Botanisch
De botanische trend die in 2015 is ingezet, blijft. Maar dan niet alle planten als een soort stilleven bij elkaar, juist meer gespreid door het huis. Hangende planten zijn nog steeds superleuk en ook de plantenstandaard gaan we vaker zien.

Visgraat
Deze manier van een houten vloer leggen is helemaal hip. Maar niet alleen de vloer; ook muurtegels worden verrassend als ze visgraat worden geplaatst. Buiten visgraat zien we ook de Hongaarse of de Weense punt winnen aan populariteit.

Tekst: martine de jong
Beeld: Eelco Hofstra

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail